10 TIPS VOOR EEN VOLLE DANSVLOER2018-11-18T08:18:08+00:00

Project Description

10 TIPS VOOR EEN VOLLE DANSVLOER

Als jullie een stevig dansfeest willen op jullie huwelijk, verjaardags- of bedrijfsfeest zijn er een paar regels die jullie in acht moeten nemen.
Onderstaande opsomming lijkt banaal maar er zit logica in 😉

1. Volle dansvloer

Dé gouden en allerbelangrijkste tip die ik jullie kan meegeven … sta zelf op de dansvloer! De genodigden komen voor jullie, als jullie op de dansvloer staan werkt dit “magnetisch” en loopt de dansvloer automatisch vol, zijn jullie nergens te bespeuren, zie je in vele gevallen het omgekeerde …

2. De dj maakt of kraakt het feest

Boek geen house dj als jullie een ambiance feest willen en omgekeerd, belangrijk is de juiste dj op het juiste event. Op de meeste facebook pagina’s of websites van de dj is duidelijk voor welke stijl de dj gaat. Bezorg de dj een lijstje met een beperkt aantal nummers die jullie zeker (niet) willen horen, geef de dj ruimte.

3. Verlichting

Bekijk op voorhand waar de algemene verlichting van de zaal, locatie zit en welke lichten uit kunnen of gedimd worden. Te donker is niet leuk, te veel licht ook niet. Een imposante luster boven de dansvloer is knap maar als het licht niet uit kan op het moment van de dans, komt dit niet goed. Laat de verlichting van de discobar z’n werk doen, dit is ervoor gemaakt. uplighters langs de muren geven het event ook altijd een meerwaarde.

4. Dansvloer

Liever een te kleine dansvloer waar het wrikkelen is voor een plaatsje dan een grote open vlakte waar je moederziel alleen staat.

5. Genodigden

Bekijk op voorhand de groep genodigden, jullie kennen hen het best en redeneer. Dit wordt een stevige feestje als we die vrienden, familie uitnodigen. Opmerking, de juiste dj is belangrijk maar een goed danspubliek is dit zeker ook ! de dj draait muziek – hij kan niet toveren

6. Tafelschikking

Heel veel respect voor de grootouders, maar zet hen niet op de eerste rij, pal voor de boxen. Als het dansfeest nog niet begonnen is en al 3x duidelijk tekenen gedaan hebben richting discobar, zet de muziek stiller dan weet je dat het niet goedkomt. (ook al staat de muziek niet luid, aan tafel = achtergrondmuziek) Zet de tafel met jong geweld vooraan, je zal zien dat dit heel wat vlotter werkt.

7. Discobar vs Bar

Plaats deze 2 niet ver uiteen. niet voor mezelf, maar in vele gevallen zie ik de heren vlot richting toog gaan en de dames op dansvloer. Zet deze 2 “bars” kort bijeen en de party knalt!

8. Smartphone vs dansvloer

No mobiles on the dancefloor please, it kills the vibes and makes you look like a boring bastard. Klink hard maar er zit waarheid in. Ik zie regelmatig mensen stil staan op de dansvloer en hun social media, mails checken, als je het mij vraagt, niet het moment … vb nonkel frans gaat volledig los op een Michael Jackson nummer, iedereen vindt dit de max en de smartphones komen spontaan boven om dit te filmen … gevolg: 5 seconden later staat de nonkel frans stil … in het voorbeeld is nonkel frans dokter en wil hij niet dat z’n moves online gaan, spijtig want dit had het feest wel volledig los laten gaan. Jullie kunnen natuurlijk niet beslissen wie z’n smartphone bovenhaalt, maar begrijpen wellicht het voorbeeld.

9. Dansvloer afleiders

Eenmaal de dans gestart is het niet nodig de genodigden bezig te houden aan tafel. Een gezellige rondgang en babbel aan iedere tafel kan gerust voor de dans. Het uitdelen van bedankingskaartjes of attributen tijdens de dans is zeker ook niet bevorderend voor een volle dansvloer. Ik wil de rokers niet benadelen, maar zet geen extra zetels of verwarmers buiten, hoe meer personen buiten, hoe minder volk op de dansvloer. Zet de flitspaal aan de zijkant of centraal in de zaal waar er gedanst wordt. Genodigden doen altijd zot voor die paal en zorgt voor sfeer, combineer dit met de dansvloer. Als de paal volledig uit de zaal staat heb je heel wat volk weg van de dansvloer.

10. Geluidsinstallatie van de zaal

Tegenwoordig moet de dj z’n controller en laptop verplicht aansluiten aan de geluidsinstallatie van de zaal. Voordeel daarvan is dat in vele gevallen de boxen weggewerkt en verspreidt zijn over de zaal. Het nadeel is dat de geluidsinstallatie in vele gevallen gelimiteerd is en de dj het volume niet in de hand heeft. In sommige zaken is het maximum volume echt een ramp en is het maximum geluidsniveau gelimiteerd tot maximum 90 db. Kort samengevat, een groep van 100 genodigden babbelen luider dan de muziek van de discobar, gevolg = ambiance 0,0 spijtig ! Iedereen kijkt naar de dj maar hij kan er ook niets aan doen. De muziek moet niet LUID staan, maar je hebt wel een bepaald volume nodig om de genodigden te laten dansen. Als de geluidsinstallatie van de zaal verplicht te gebruiken is, vraag dit zeker goed na, niet alleen aan de uitbater maar ook aan vrienden, collega’s, internet fora, … de geluidsinstallatie testen in een lege zaal is geen referentie. Er zijn natuurlijk ook locaties waar zeer goede geluidsinstallaties aanwezig zijn, dit is zeker het vermelden waard.